AKUPUNKTUR

 

Akupunktur innebär att man sätter akupunkturnålar på specifika punkter på kroppen för att påverka kroppens signaler till hjärnan och därmed lindra och förebygga sjukdom samt bidra till bättre hälsa. Behandlingen går till så att tunna nålar av kirurgiskt stål sticks in i akupunkturpunkter. De får sitta 

ca 45 minuter.

Behandlingen görs av Elinor Sjöstedt som har ett genuint intresse av alternativ medicin och att få människor att må bra. Att se holistiskt på människan och inte bara symtomen är en självklarhet. Det är viktigt att ta reda på orsaken till både de fysiska samt psykiska problemen för att sedan behandla hela människan.

(Första besök med diagnosställning ca 2 h, efterkommande besök 1 h)

Elinor har läst en treårig utbildning i Traditionell Kinesisk Medicin och Basmedicin som motsvarar 60 p på Nei Jing Akademien i Falköping och är även utbildad i kosmetisk akupunktur, distal needling (smärtlindring).


AKUPUNKTUR | 120 min, 990 kr

Gäller första besöket, för återbesök, se nästa.

Vid första besöket sitter vi ner och gör en utfrågning om vad du som patient söker för och för att du skall få berätta hur ditt liv ser ut. Det görs också diagnostik genom att titta på tungan och känna på pulsen på dina handleder. Utifrån det ställer jag en diagnos och lägger upp en behandling som passar just dig.


AKUPUNKTUR | 60 min, 825 kr

Vi går igenom hur du mår och vad som hänt sedan vi träffades senast. Vi tittar på tung och pulsdiagnostik igen. Därefter en behandling utefter hur du mår och känner dig.

SMÄRTLINDRING MED AKUPUNKTUR | 60 min, 825 kr

Vid första besöket tar vi ett samtal där du beskriver vart och hur du har smärta. Behandlingen görs med nålar utefter vårt samtal. Jag använder en metod som ger upp till 80% smärtlindring vid första besöket. Denna metod kräver färre behandlingar än klassisk akupunktur och resultaten är häpnadsväckande. Du kan vara påklädd, och det går bra att sitta upp istället för att ligga ned om du föredrar det. Inga nålar sätts i området där du har ont. Vid återbesök justeras behandlingen efter dina behov.


KOSMETISK AKUPUNKTUR | 60 min, 850kr

Skönhetslyft utan kirurgi. Vid kosmetisk akupunktur sker en mocrobristning i huden vilket gör att kroppen ökar bl.a. blod, collagen och elastinproduktionen för att läka bristningen. Detta gör att huden stramas upp, får med färg och lyster. Dessutom frigörs bl.a. endorfin och seratonin som ger lugn och smärtlindring.


NADA ÖRONAKUP. NIKOTINAVVÄNJNING | 45 min, 650 kr

Vi träffas först för ett samtal om behandlingen är lämplig för just dig och att lägga upp en behandlingsplan på 10 besök. (Paketpris 4000 kr, enstaka behandlingar utöver behandlingsplanen 500 kr)

NADA-behandling (= National Acupuncture Detoxification Association). Öronakupunktur används bl a vid olika slags missbruk och beroenden ex rök- och snusavvänjning, droger, alkohol, läkemedel, men även vid socker- och matberoenden.

NADA-öronakupunktur har även god effekt vid stress, depression, oro och ångest, samt sömnproblem.

Vid rökavvänjning hjälper NADA-akupunktur till med att ta bort abstinensen vid nikotinavvänjning och verkar lugnande.

Behandling sker med akupunkturnålar på 5 bestämda punkter i vardera öra för att motverka abstinensbesvär. Nålarna får sitta kvar ca 40 min.


KOMBI AKUPUNKTUR OCH MASSAGE, 825 kr

 Mjuk avkopplande oljemassage med stärkande energi akupunktur eller akupunktur för att släppa på smärta.